Lähiruokaa notkuvat pitopöydät ovat katettuina ympäri Saimaata, valmiina tarjoamaan vierailleen unohtumattomia makuelämyksiä. Alueen kruununjalokivi on D.O. Saimaa (Designation of Origin) -tuotteet, jotka kantavat Suomen ensimmäistä alueellista laatu- ja alkuperäismerkkiä. Tämä merkki on tae aidosta, korkealaatuisesta ja vastuullisesti tuotetusta lähiruoasta, joka heijastaa Saimaan luonnon puhtautta. Suuri osa alueen ravintoloista on We Support!-ravintoloita, jotka käyttävät raaka-aineinaan suuressa määrin D.O. Saimaa -tuotteita.
Mikkelin seudun joulupöydät
- Tertin kartanon perinteinen yli 50 makuelämyksen joulupöytä on katettuna joulunavausviikonloppuna 15.-16.11. ja päivittäin 22.11.-23.12. sekä tapaninpäivänä. Myös take away-menu saatavilla!
- Kenkäveron Pappilan joulupöytä tarjoaa maukkaita ja perinteisiä jouluruokia, jotka on valmistettu pappilan tapaan lähituottajien raaka-aineista. Joulupöytä on saatavilla 30.11.–23.12.
- Sahanlahti Resortin joululounaat 7.-22.12. lauantaisin ja sunnuntaisin
ravintola Koskivahdissa. Lisäksi joulun pyhien kattaukset ja mahdollisuus take away-ruokailuihin. - Tunnelmalliset Wehmaan Joulumarkkinat 7.-8.12., jonka aikana tarjolla TeaHouse of Wehmaisissa jouluinen buffet.
Savonlinnan seudun joulupöydät
- Tiittalan Kartanon joululounas 18.12. ja joulupuuro 20.12. Vohvelikahvilassa jouluiset maut tarjolla 21.12.
- Spahotel Casinon joulun kattaukset 23.-25.12. Luvassa joulubrunsseja, illallisia, puurolounaita ja noutopöytä.
- Ravintola Kruunupuiston katetut joulupöydät 29.11., 8.12. ja 14.12.
Varkauden seudun joulupöydät
- PihlasResortin ravintola Siimeksen joululounaat keskiviikosta sunnuntaihin 14.11.-22.12. ja viiden ruokalajin jouluaaton illallinen 24.12.
- Hotel Oscarin joululounas tarjolla arkisin 9.12. – 19.12. klo 11 – 14. Lisäksi kynttilän valossa nautittava, romanttinen jouluinen brunssi 20.12.