Aitojen makujen äärellä
Saimaan alueen rikkaus on lähialueen puhtaista raaka-aineista valmistettu ruoka, jota tarjotaan useissa alueen ravintoloissa. Parhaimmillaan raaka-aineet saadaan keittiöön vain parinkymmenen metrin päästä saman päivän aamuna, kun niistä valmistetaan upeita herkkuja, ehkäpä jopa vuosisatoja vanhalla reseptilla. Juuri sinulle.
Useissa ravintoloissa on tarjolla
lähimetsien marjoja ja sieniä,
kotimaista villikalaa,
paikallisten tuottajien tuotteita,
omassa yrttitarhassa kasvatettuja
yrttejä, oman puutarhan
marjoja ja hedelmiä sekä villiyrttejä.
Lähiruoan käyttäminen mahdollistaa
raaka-aineiden tarjoamisen tuoreena,
työllistää paikallisia ja lähialueen ihmisiä
ja vahvistaa paikallistaloutta.
Tutustu Saimaan yritysten tarjoamiin elämyksiin
ja maistele luonnon puhtaita makuja.
Ruokaa rakkaudella valmistettuna
Näissä ravintoloissa pääset nauttimaan paikallisista tai jopa ravintolan itse kasvattamista raaka-aineista valmistetuista herkuista.
Saimaa Gastronomy on
neljän yrityksen verkosto,
joita yhdistää rakkaus
Saimaata ja sen ainut-
laatuista luontoa kohtaan.
Kaikissa kohteissa arvostetaan
paikallisia puhtaita
lähiraaka-aineita sekä
pientuottajien tuotteta.
Maittavat menut rakentuvat
kausituotteiden ympärille ja
pöytien antimet vaihtuvatkin
vuodenaikojen, jopa päivän
sään mukaan.
Saimaan paikallista kulttuuria ja herkullista lähiruokaa
Neljä Saimaa Gastronomy -ravintolaa – Tertin Kartano, TeaHouse of Wehmais, Hotelli Punkaharju ja Sahanlahti Resort – ovat paitsi uniikkeja lähiruoan keitaita myös upeita Saimaan matkakohteita. Lähde Saimaa Gastronomy -kierrokselle nauttimaan jokaisen ainutlaatuiset makuelämykset.
Saimaa Gastronomy –
makumatka
Maista Saimaa Gastronomy -ravintoloiden Makujen kimara
D.O. Saimaa – 100 % hyvää Saimaan seudulta
D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -tuotteita käyttävät ravintolat arvostavat raaka-aineissaan alkuperää, puhtautta ja korkeaa laatua. Alkuperämerkityt D.O. Saimaa -tuotteet ovat sekä eettisesti että paikallisen yhteisön kannalta hyvä valinta.